Katar za SP platio dva miliona dolara 10-godišnjakinji?!

Kupili Svjetsko prvenstvo?

Katar za SP platio dva miliona dolara 10-godišnjakinji?!

E. Škorić

Miachel Garcia objavit će u utorak izvještaj na 403 stranice o korupciji prilikom natječaja za svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine.

Bild će objaviti sporni izvještaj, s tvrdnjama da posjeduje podatke o iznosu dva miliona dolara koji su isplaćeni 10-godišnjoj kćerki službenika FIFA-e od strane bogatih ljudi iz Katara.

Također se navodi da su trojica članova FIFA-e letjeli na zabavu u Rio de Janeiro u privatnom avionu Katarskog nogometnog saveza prije nego je Kataru dodijeljeno domaćinstvo za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Pored toga, katarska fudbalska akademija Aspire je na odlučan način manipulisala članovima FIFA-e koji su imali pravo glasa. 

Francusko tužilaštvo sprovelo je svoju istragu u vezi sa izborom Rusije za domaćina SP 2018. i Katara 2022, a jedan od svjedoka u aprilu je bio i bivši predsjednik FIFA Sep Blatter.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Očigledno je da su mnogi članovi Svjetske nogometne federacije bili podmićeni i da je Katar kupio Svjetsko prvenstvo, ali to još samo treba da se dokaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi