Katastrofa Širokog na Pecari: Mlada Boleslav slavila 4:0

Katastrofa Širokog na Pecari: Mlada Boleslav slavila 4:0

A. Beganović

Fudbaleri Širokog Brijega nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Evrospke lige, tako da će Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni predstavljati još samo FK Sarajevo.

Nakon što su u prvom susretu u Češkoj pružili dobru partiju i izgubili s 2:1, Širokobriježani su danas razočarali. Mlada Boleslav je nadigrala Širokobriježane u svim elementima igre, te je zasluženo slavila s 4:0.

Od prvog minuta gosti su vršili presing na odbrambene igrače Širokog Brijega i takva igra dala je rezultat. Istina, Široki je prvi zaprijetio u 10. minuti kada je ispred Zakarića u posljednji momenat intervenisao jedan igrač gostujuće momčadi. 

Devet minuta kasnije gosti su poveli, a strijelac je bio Skalak, koji je postigao pogodak i u prvom susretu. U 26. minuti Široki se mogao vratiti u igru, ali nakon sjajne akcije Peko iz dobre pozicije loše šutira i lopta odlazi pored gola.

Do odmora se rezultat nije mijanjao, a onda u 10. minuti nastavka Duriš nakon asistencije Šćuka i slabo postavljene ofsajd zamke domaćih, postiže pogodak kojim je riješeno pitanje pobjednika.

U 68. minuti Wagner je pokušao iz slobodnog udarca, no nije bilo veće opasnosti po gol gostiju, koji u 75. minuti postižu još jedan pogodak, a ovaj put strijeac je Rosa.

Pet minuta prije kraja susreta Duriš neometan s pet metara vara Soldu za konačnih 4:0.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Široki Brijeg - Mlada Boleslav 0:4 (Skalak 19', Duriš 55', 85', Rosa 75').

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Brekalo, Laštro, Marković, Ćorić, Pehar, Zakarić, Landeka, Wagner(C), Peko.

MLADA BOLESLAV: Hruska, Navratil, Rosa, Smejkal, Skalák, Štohanzl, Šćuk, Sisler, Boril, Ďuriš, Magera (C).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.