Katastrofalni BATE primio 22 gola u četiri utakmice

Bjelorusi se nisu proveli u LP

Katastrofalni BATE primio 22 gola u četiri utakmice

Ekipa BATE Borisova ove sezone bilježi užasne rezultate u najjačem evropskom klupskom takmičenju, Ligi prvaka.

Bjeloruski tim je u pet dosadašnjih kola upisao jednu pobjedu i četiri poraza, ali kakva.

Sve je počelo debaklom u Portu gdje ih je domaći tim porazio rezultatom 6:0 u prvom kolu. Zatim je bjeloruski tim uspio sa 2:1 savladati Athletic Bilbao na svom terenu, da bi potom uslijedila još tri vrlo teška poraza za BATE.

Shakhtar se pobrinuo da Bjelorusi dobro upamte dvomeč sa prvakom Ukrajine slavivši u tom dvomeču sa ukupnih 12:0. Prvo je Shaktar u gostima pobijedio sa 7:0, a onda kod kuće sa 5:0.

Novi ubjedljiv poraz BATE-u je danas nanio Porto, koji je sa tri gola vjerovatno učinio Bjeloruse timom sa najlošijom gol razlikom u historiji Lige prvaka. Ona sada iznosi poražavajućih 2:22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti