Kazahstan napravio senzaciju protiv Italije

Izborili plasman u polufinale

Kazahstan napravio senzaciju protiv Italije

Nakon utakmice Kazahstana i Italije dobili smo i posljednjeg učesnika polufinala Evropskog prvenstva u futsalu. Na veliko iznenađenje, tamo će se naći Kazahstanci.

Reprezentacija Kazahstana je večeras priredila pravu senzaciju pobjedom nad Italijom ubjedljivim rezultatom 5:2.

Prvi gol na utakmici viđen je u 16. minuti, kada je Leo doveo Kazahstan u vodstvo. Zhamankulov je u 19. minuti povosio na 2:0 i tako postavio rezultat prvog poluvremena.

Italija je u trećoj minuti nastavka smanjila na 2:1 preko Fortina, ali samo tridesetak sekundi kasnije Yesenamanov je vratio prednost od dva gola svojoj selekciji.

U 37. minuti je Canal ponovo vratio Italiju na gol zaostatka, ali su Kazahstanci ponovo ekspresno uzvratili. Tek što su krenuli sa centra, Nurgozhin je pogodio za 4:2.

U posljednjoj minuti utakmice, Leo je svojim drugim pogotkom na utakmici postigao peti gol za svoj tim i tako postavio konačni rezultat utakmice.

Kazahstan će se u polufinalu Evropskog prvenstva u Srbiji sastati sa Španijom, dok drugi polufinalni par čine Srbija i Rusija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

EP u futsalu, polufinale:

Kazahstan - Italija 5:2 (2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi