Kazahstanci šokirali Marakanu, Zvezda pred eliminacijom

Težak poraz crveno-bijelih

Kazahstanci šokirali Marakanu, Zvezda pred eliminacijom

Pravi šok su večeras doživjeli navijači Crvene zvezde koji su na beogradskoj Marakani očekivali mnogo više od svojih ljubimaca u duelu protiv Kairat Almatyja.

Uprkos ulozi autsajdera, klub iz Kazahstana je stigao do velike pobjede od 2:0 i tako doveo nekadašnjeg prvaka Evrope i svijeta na rub eliminacije iz Evropske lige, i to već u prvom pretkolu.

Od starta je počelo loše za Beograđane, jer su već nakon dvije minute ostali sa igračem manje na terenu. Crnogorski štoper Savo Pavićević je kao posljednji igrač odbrane skrivio prekršaj zbog kojeg mu je sudac pokazao direktni crveni karton.

Kairat je bio konkretniji rival i do prednosti je stigao u 45. minuti. Gohou je na asistenciju Isaela 'makazicama' pogodio za vodstvo Kairata.

Igrao se 64. minut kada je Kuantayev povisio na 2:0, što je bio i konačni rezultat ove utakmice. Zvezda je do kraja mogla još teže nastradati, ali je golman Rajković spašavao čast crveno-bijelih.

1. pretkolo Evropske lige:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crvena zvezda - Kairat Almaty 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.