Kazna za Juventus zbog Raiole i Pogbe

Juventus pred kaznom zbog transfera

Kazna za Juventus zbog Raiole i Pogbe

M. Šljivak

Torinski Juventus prodao je prošlog ljeta Paula Pogbu ekipi Manchester Uniteda za rekordnih 105 miliona eura.

Ovaj transfer je zbog menadžera Mina Raiole i njegovog dijela "kolača", postao interesantan i Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA). Pokrenuta je istraga o transferu i nakon svega bi kažnjen mogao biti Juventus.

Menadžer Mino Raiola je od Stare dame dobio 27 miliona eura od transfera, 19,4 miliona od Uniteda, te 2,6 miliona od Pogbe. S obzirom na to da Juventus nije prijavio da je Raiola radio i za njih tokom transfera, njih sad očekuje kazna.

Ipak, ona neće biti ogromna. Vjeruje se da će FIFA kaznuti prvaka Italije sa 60.000 eura, ali će dobiti i opomenu pred naredne transfere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju je čini se od transfera jedini zaradio kontroverzni Raiola, kojem je račun bogatiji za čak 49 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi