Kazna za neplaćen porez stigla i Neymara
Foto: EPA

Isplatiće milion eura

Kazna za neplaćen porez stigla i Neymara

M. Šljivak

Najveća zvijezda brazilskog fudbala Neymar osuđen je zbog neplaćenog poreza.

Pred Federalnim sudom u Brazilu Neymar je osuđen zbog neplaćanja poreza na fotografije, te je kažnjen novčano sa milion eura.

Neymar je bio optužen za neplaćanje poreza u periodu između 2011. i 2013. godine. Tužioci su u optužbi naveli kako je koristio fiktivne firme kako bi plaćao manji porez što je na kraju oštetilo državu za ogroman novac.

Brazilskom fudbaleru je prije dvije godine zaplijenjena imovina u iznosu od preko 50 miliona eura zbog financijskih malverzacija prilikom transfera u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, ranije su mnoge fudbalske zvijezde imale problema sa zakonom zbog poreza. Lionel Messi je osuđen i na zatvorsku kaznu, dok se trenutno pred sudom u Madridu vodi proces protiv zvijezde Reala Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti