Keane: Teško da će Long i O'Shea biti spremni

Asistent Martina O'Neilla otkrio ko će igrati u napadu

Keane: Teško da će Long i O'Shea biti spremni

E. Čaušević

Asistent selektora Irske Roy Keane izjavio je da sumnja da će povrijeđeni igrači biti spremni za baraž.

Kapiten John O'Shea prvu utakmicu propustiće zbog suspenzije, ali je upitan njegov nastup u revanšu zbog povrede. Napadač Shane Long već nekoliko sedmica je van terena zbog povrede članka.

"Čisto sumnjam da će se oni oporaviti do utakmica sa Bosnom i Hercegovinom. Sigurno će putovati u Zenicu, ali je upitan njihov nastup", rekao je Roy Keane.

Asistent Martina O'Neilla je dodao da će biti odlično ako oni počnu trenirat prije utakmice u Zenici. O'Shea je povrijeđen od 25. oktobra, dok Long nije igrao od kvalifikacijske utakmice protiv Poljske.

Zbog povrede Longa, te suspenzije Johna Waltersa utakmicu u Zenici najvjerovatnije će početi napadač Ipswicha Daryl Murphy.

Problem Irskoj prave i treneri klubova u kojima nastupaju povrijeđeni igrači i oni su tražili njihovi poštedu u utakmicama protiv BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Dok sam ja bio trener neke ekipe nikad nisam pravio problem prilikom odlaska na reprezentativna okupljanja. Čudno mi je što prave problem oko toga. Igrači žele da budu na okupljanju i oni će doći i igrati ukoliko budu spremni", rekao je Keane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti