Keane: United nema "kičmu", Chelsea će osvojiti titulu

Bivši fudbaler kluba sa Old Trafforda

Keane: United nema "kičmu", Chelsea će osvojiti titulu

Roy Keane smatra da Manchester United ne može biti konkurent Chelseaju u borbi za titulu, unatoč brojnim pojačanjima.

Engleski klub sa Old Trafforda u ovom prijelaznom roku je uspio angažovati Bastiana Schweinsteigera (Bayern), Sergija Romera (Sampdoria), Memphisa Depaya (PSV), Morgana Schneiderlina (Southampton) i Mattea Darmiana (Torino). 

"Manchester United je daleko od onoga kluba koji je nekada bio. Kupuju dosta kvalitetnih igrača, ali tim se ne može uklopiti tako brzo, iako su evidentno jači nego prošle sezone. Ipak, mislim da Manchester United nema dovoljno jaku 'kičmu' ekipe", izjavio je Keane, te se osvrnuo na aktuelnog osvajača Premiershipa.

"Chelsea ima sjajan tim i Jose Mourinho vodi odličnu grupu igrača. Ako budu željni pobjeda kao prošle sezone, osvojit će opet titulu", smatra Keane. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Keane je za Manchester United nastupao dugih dvanaest godina i sa popularnim Crvenim đavolima uspio je osvojiti sedam titula prvaka Engleske, Ligu prvaka, četiri Community Shielda, četiri FA kupa i Interkontinentalni kup.

Svoju karijeru je okončao 2006. godine u škotskom velikanu Celticu. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.