Kek blizu odlaska iz Rijeke, mijenja ga češki trener?
Foto: EPA

Prvak Hrvatske na prekretnici

Kek blizu odlaska iz Rijeke, mijenja ga češki trener?

M. Šljivak

Slovenac Matjaž Kek mogao bi uskoro napustiti redove hrvatskog prvaka Rijeke.

Čovjek koji je vodio ekipu sa Rujevice do prve titule prvaka u prošloj sezoni nalazi se na izlaznim vratima kluba i biće pravo čudo ako ostane u ovom timu.

Niz loših rezultata je natjerao rukovodstvo Rijeke da potraži drugo rješenje, a češki mediji tvrde da zamjenu za Keka našli u ovoj zemlji.

Novi trener hrvatskog prvaka mogao bi postati Jindrich Tripšovsky, aktuelni trener ekipe Liberesa. Sa ovim stručnjakom su već obavljeni pregovori što je on i potvrdio.

"Imam još posla ovdje. Preostala su još tri kola jesenjeg dijela sezone, a jedini interes za kojeg znam je iz Hrvatske", rekao je Tripšovsky.

Ovaj 41-godišnji trener je na klupi Libereca od 2015. godine, a u karijeri je vodio još Viktoriju Žižkov, te niželigaša Horni.

Njegov tim je trenutno ne četvrtom mjestu prvenstvene tabele iz Slavije, Sigme i Plzena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi