Kek: Imali smo previše neraspoloženih igrača
Foto: EPA

Čestitao AEK-u na pobjedi

Kek: Imali smo previše neraspoloženih igrača

Trener Rijeke Matjaž Kek priznao je da je njegov tim zaslužio poraz od AEK-a.

Grčki tim je na Rujevici slavio sa 2:1, a slovenački stručnjak je na press konferenciji istakao da njegovoj ekipi jednostavno nije išlo na ovoj utakmici.

"Čestitam gostima, bili su konkretniji, brži na lopti, agresivniji, uzimali sve odbijene lopte... Stalno mi je nešto nedostajalo u našoj igri. Gosti su bili kvalitetniji, čak i kad smo dobro krenuli u drugi dio primili smo pogodak u nezgodnom trenutku. Malo smo ušli preležerno, kasnije uspostavili ravnotežu ali, sve u svemu, imali smo previše neraspoloženih igrača", rekao je Kek, koji je potom istakao da žali za propuštenim zicerom s početka utakmice:

"Heber je promašio zicer na početku, a možda ne bi bilo nezasluženo da smo uzeli bod. Ponavljam, nešto nam je danas nedostajalo".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rijeku u 2. kolu grupe D očekuje gostovanje Milanu na San Siru, što će biti daleko najveći ispit u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi