Kek najveće pojačanje nije prijavio za Evropsku ligu
Foto: EPA

Jelić bez mjesta u timu

Kek najveće pojačanje nije prijavio za Evropsku ligu

M. Šljivak

Trener Rijeke Matjaž Kek napravio je zanimljiv potez pred početak takmičenja u Evropskoj ligi.

Najveće ovoljetno pojačanje kluba, Matej Jelić (26), nije se našao među prijavljenim igračima za Evropsku ligu, što je svakako veliko iznenađenje od strane slovenačkog stručnjaka.

Jelić je tokom ljeta došao kao veliko pojačanje na Rujevicu. Međutim, kod Keka se nije naigrao i šansu je dobijao uglavnom s klupe.

Činjenica da nije zabio nijedan gol bila je dovoljna Keku da ga otpiše, te njegovo ime se nije našlo na popisu od 30 igrača koji će imati šansu da nastupe u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored Jelića, Kek nije prijavio ni Tomislava Gornetla (22), koji je također u klub stigao ovog ljeta, pa je ovim potezom trener Rijeke pokazao veliko nezadovoljstvo prelaznim rokom.

Rijeka u Evropskoj ligi za protivnike ima Milan, bečku Austriju, te atinski AEK s kojim narednog četvrtka na Rujevici i otvara takmičenje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi