Kek: Nema opuštanja u Velsu
Foto: EPA

Rijeka brani 2:0 protiv TNS-a

Kek: Nema opuštanja u Velsu

Rijeka će večeras gostovati u Velsu ekipi TNS-a, protiv koje će braniti prednost 2:0 iz prve utakmice na Rujevici koja bi hrvatskom prvaku trebala biti dovoljna za plasman u 3. pretkolo.

Pred revanš koji se igra u gradiću Oswestryju, koji ima otprilike 17.000 stanovnika, trener Rijeke Matjaž Kek je poručio da će njegovi fudbaleri maksimalno ozbiljno shvatiti ovu važnu utakmicu.

"Imamo rezultat koji traži punu koncentraciju i dobru pripremu utakmice u specifičnim uslovima. Sada bolje poznajemo protivnika nakon prve utakmice. Trebamo igrati bez ikakve panike, ali ne smije i neće biti opuštanja. Možda se Velšani malo otvore, a to bi nam trebalo donijeti prostor koji ćemo, nadam se, znati iskoristiti", rekao je Kek.

Slovenački stručnjak je dodao i to da bi umjetna trava na stadionu mogla biti mali problem Rijeci, ali da vjeruje da će se njegovi fudbaleri brzo prilagoditi toj podlozi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč TNS-a i Rijeke igra se večeras s početkom u 19 sati, a pobjednik ovog dvomeča će se u 3. pretkolu sastati sa Red Bull Salzburgom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi