Kek: Pobjeda je apsolutno zaslužena

Trener Rijeke zadovoljan

Kek: Pobjeda je apsolutno zaslužena

Trener Rijeke Matjaž Kek bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe u Beču, gdje je hrvatski prvak pobjedom nad Austrijom došao do prvih bodova u Evropskoj ligi.

Rijeka je golovima Gavranovića (2) i Kvržića slavila sa 3:1, a Kek je nakon utakmice poručio da je pobjeda apsolutno zaslužena.

"Utakmica je bila izuzetno važna za obje ekipe. Bili smo bolji i naša pobjeda je sasvim zaslužena. Austria je uvijek jaka, ali oba gola smo dali u pravim trenucima. Možda smo im u drugom poluvremenu popustili previše inicijative i povukli se, ali to je bio dio našeg dogovora. Čekali smo ih da se otvore i na kraju se sve dobro završilo", rekao je Kek, te dodao:

"Orjentisali smo se na vlastitu igru te se pripremili na dvije ili tri varijante njihove igre. Čestitam igračima i zahvaljujem se navijačima, kojih je ovdje bilo nekoliko stotina ili čak hiljadu. Za nas je ovo veoma vrijedna pobjeda".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Matjaž Kek je istakao da mu je žao što će sljedeću utakmicu Rijeke propustiti Elez, koji je sinoć dobio žuti karton.

Rijeka se ovom pobjedom vratila u borbu za plasman u narednu fazu takmičenja i trenutno zauzima treće mjesto sa tri osvojena boda. Milan ima sedam, AEK pet, a Austria jedan bod u grupi D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi