Kek: Protiv Milana ćemo odigrati za svoj gušt

Rijeka se oprostila od Evrope

Kek: Protiv Milana ćemo odigrati za svoj gušt

Rijeka se večeras u Atini remijem protiv AEK-a (2:2) oprostila od takmičenja u Evropi za ovu sezonu.

Hrvatski prvak je vodio sa 2:0 i bio u veoma dobroj poziciji da izbije na drugo mjesto svoje grupe i sačuva nade da se može plasirati dalje, ali je AEK do kraja uspio poravnati rezultat i osvojiti bod.

"Sve je bilo super, a onda smo u 47. minuti primili gol koji je AEK-u dao moć. Poslije toga smo doživjeli pad u igri, postali smo prespori a i sudac je imao kriterij koji mi se nije svidio. Ali, moramo se naviknuti na to. Iako smo odigrali korektnu evropsku utakmicu, nešto nam je nedostajalo. Nismo se osramotili, daleko od toga, ali žao mi je što smo svi u klubu nekako izgubili vjeru u naš fudbal koji je bio kvalitetan", rekao je Matjaž Kek, koji je potom dodao:

"Još jednom smo vidjeli najveći problem Rijeke ove sezone. Kada igrači razmišljaju o igri, a ne o vanjskim faktorima, onda igraju odlično. Međutim, čim se u njih uvuče strah, počnu se plašiti greške i onda se dogodi ovakav pad".

Rijeka neće dočekati proljeće u Evropi, ali ostaje joj da odigra još jednu domaću utakmicu i to protiv slavnog Milana.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pred nama je još jedna utakmica protiv Milana na Rujevici, a tu ćemo odigrati za svoj gušt. Želimo se od naših navijača oprostiti na dostojan način", zaključio je trener Riječana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi