Kenan Handžić: Ćiro je magnet za ljude

Zagreb Kenana Handžića na svom terenu dočekuje Hajduk

Kenan Handžić: Ćiro je magnet za ljude

Zagreb večeras igra utakmicu 15. kola sa splitskim Hajdukom. Uoči susreta sa drugoplasiranim timom na tabeli kontaktirali smo Kenana Handžića, koji je ljetos dres Sarajeva zamijenio onim Zagreba. 

Mladi fudbaler veoma se brzo nametnuo u Zagrebu i zauzeo mjesto u prvih 11. Sa nama je razgovarao o Ćiri, Hajduku i svojim impresijama. 

 

Kenane kakve su tvoje impresije nakon dolaska Miroslava Ćire Blaževića u klub:

 

"Prvi put se srećem sa Ćirom Blaževićem, on je zaista magnet za ljude, navijače, medije. On ima nešto u sebi što je teško opisati. Nama je zaista drago da je on u klubu. Od njega možemo mnogo naučiti. Uz njegovu pomoć mislim da ćemo ove sezone ostvariti dobar rezultat i izboriti opstanak."

 

Danas je na rasporedu susret sa Hajdukom, gosti su u dobroj formi u posljednjih par susreta, šta očekuješ od današnjeg duela:

 

"Hajduk je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, ali mi igramo kući i svaka utakmica je važna za opstanak. Nama će sada svaki susret do kraja sezone biti ključni. Mi igramo pred našim navijačima, na domaćem terenu i idemo na pobjedu." 

 

Ustalio si se u prvih 11, da li si zadovoljan načinom rada i svojim igrama:

 

"Zadovoljan sam minutažom i mislim da sam opravdao očekivanja stučnog štaba i uposlenih u klubu. Protiv Rijeke u posljednjem kolu sam odigrao svih 90 minuta, a nadam se da ću biti u timu i večeras."

 

Sa tobom u klubu je još jedan bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Safet Nadarević:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

"Da, Nadarević je sa mnom u klubu i on mi daje veliku potporu. Provodimo dosta vremena zajedno i dosta mi pomaže."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.