Kenan Horić u idealnom timu prvog kola

Slovenska liga

Kenan Horić u idealnom timu prvog kola

D. Kurbegović

Prošlog vikenda počelo je nogometno prvenstvo u Sloveniji, već nekoliko godina naši najbolji predstavnici u ovoj zemlji su Goran Galešić igrač Kopera, te Nusmir Fajić napadač Maribora.

Prošle zime iz zeničkog Čelika u ekipu Domžale došao je 23-godišnji Kenan Horić. Da je to bio pravi potez rukovodstva ovog kluba govori i podatak da je ovaj Zeničanin izabran u idealnu postavu proljetnog dijela prošlog prvenstva u Sloveniji.

Domžale u ovoj sezoni imaju za cilj izlazak u Evropu, a već u prvom kolu su pokazali da će biti sigurno jedna od ekipa koja će konkurisati za prva tri mjesta na tabeli.

Domžale su u prvom kolu gostovali ekipi Gorice, te pobijedili minimalno 0:1, a igrač utakmice bio je naš internacionalac Kenan Horić.

Jako dobrih 90 minuta u pobjedi njegove ekipe na gostovanju bile su razlog, da se Horić nađe u idealnom timu prvog kola prvenstva u Sloveniji prema portalu www.snportal.si , koji prati sva dešavanja vezana za nogomet u ovoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.