Kenijac pod prijetnjom pištoljem raskinuo ugovor

Žalio se FIFA-i

Kenijac pod prijetnjom pištoljem raskinuo ugovor

Kenijski fudbaler Clifton Miheso podnio je žalbu Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA). 

Ovaj 24-godišnji reprezentativac Kenije tvrdi da je pod prijetnjom pištoljem bio primoran da raskine ugovor sa Golden Arrowsom, a incident se, kako je naveo u žalbi, dogodio 14. januara u prostorijama južnoafričkog kluba.

Miheso od Svjetske fudbalske federacije (FIFA) traži da njegov bivši klub Golden Arrows dobije kaznu u vidu zabrane na transfer i druge sankcije, te da se njemu isplati 22.000 američkih dolara koliko mu se duguje. 

Čelnici južnoafričkog kluba su upoznati sa žalbom Mihesa, međutim ovaj događaj su negirali. 

Od januara, kada je raskinuo ugovor, Miheso je bez angažmana. Tokom svoje karijere još je igrao za AFC Leopards, Sofapaka, Thika United i VPS. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi