Milan se pojačava

Kessie je stigao, uskoro zvanična potvrda velikog transfera

Mladi veznjak Franck Kessie konačno je odabrao novi klub u kojem bi trebao biti predstavljen već za nekoliko sati.

Ovaj reprezentativac Obale Slonovače je jutros stigao u Milano, a njegov dolazak ispratilo je nekoliko fotoreportera koji su očigledno imali 'dojavu' da stiže veliko pojačanje.

Kessie je fudbaler koji je ove sezone eksplodirao u dresu Atalante. Želio ga je Juventus, pa je nakon toga već praktično dogovorio prelazak u Romu, ali je na kraju ipak izabrao Milan jer je to bila njegova velika želja.

Milan će za Kessieja navodno platiti obeštećenje od 28 miliona eura plus bonuse, a ovaj 20-godišnjak bi trebao zarađivati oko dva miliona eura po sezoni.

Franck Kessie je drugo pojačanje Milana nakon Mattea Musacchija, koji je prije nekoliko dana stigao iz Villarreala, a uskoro bi crveno-crni dres trebao obući i Ricardo Rodriguez iz Wolfsburga.

Milan je sa novim vlasnicima očigledno čvrsto riješio da naredne sezone igra važnu ulogu u Seriji A i da se vrati u Ligu prvaka, a u planu je i dovođenje jednog superpojačanja. Navodno, blizu dolaska na San Siro je napadač Real Madrida Alvaro Morata, koji bi trebao biti najveća Milanova investicija ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kessie je ove sezone u Seriji A odigrao 30 utakmica i postigao je šest golova uz četiri asistencije. Stručnjaci mu predviđaju sjajnu karijeru, a Milan će u njemu dobiti zaista kvalitetnog veznjaka kojeg zovu "novi Yaya Toure".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi