Kevin Kampl potpisao za Borussiju Dortmund

Stiže iz Red Bull Salzburga

Kevin Kampl potpisao za Borussiju Dortmund

Čelnici Borussije iz Dortmunda angažovali su prvo pojačanje za proljetni dio prvenstva u Bundesligi. 

Radi se o 24-godišnjem reprezentativcu Slovenije, Kevinu Kamplu, koji je ugovor s Milionerima potpisao do ljeta 2019. godine.

"Kampl je sjajan fudbaler, kojeg posmatramo već dugo vremena. Njegova igra se savršeno uklapa u naše zahtjeve", izjavio je sportski direktor Borussije, Michael Zorc. 

Kampl na Signal Iduna Park stiže iz austrijskog Red Bull Salzburga, koji je grupnu fazu u Evropa ligi okončao sa impresivnim učinkom od pet pobjeda i jednog remija. Najzaslužniji za to bio je upravo Kampl, što pokazuje i statistika da je u šest odigranih mečeva postigao četiri gola i upisao isto toliko asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.