Kevin Mirallas propušta duel sa Zmajevima?
Foto: epa.eu

Nakon povrede u Merseyside derbiju

Kevin Mirallas propušta duel sa Zmajevima?

Belgijski reprezentativac i fudbaler Evertona doživio je povredu zadnje lože u 223. Merseyside derbiju u kojem je njegov klub u posljednjim trenucima meča, golom Phila Jagielke, izbjegao poraz.

Sjajni krilni fudbaler Karamela je nakon jednog prodora u 31. minuti meča ostao ležati u protivničkom kaznenom prostoru, a odmah nakon što se pridigao izraz njegovog lica govorio je da povreda nije bezazlena.

Prema prvi procjenama Mirallasa će gotovo sigurno pauzirati između dvije i tri sedmice, a njegov nastup u meču protiv fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji je na programu 13. oktobra na Bilinom polju, pod velikim je upitnikom.

Situacija oko Mirallasove povrede biće mnogo jasnija sutra kada selektor Belgije, Marc Wilmots objavi spisak fudbalera na koje će računati za utakmicu s našom izabranom vrstom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.