Kevin Strootman se napokon vratio treninzima

Holanđanin uskoro u punom pogonu

Kevin Strootman se napokon vratio treninzima

Holandski veznjak Kevin Strootman se danas napokon vratio treninzima sa prvim timom Rome.

Ovaj 25-godišnji fudbaler je u protekle dvije godine imao velikih problema sa povredama, a pojedini mediji su išli toliko daleko da su najavljivali i završetak karijere.

Ipak, Strootman se oporavio i prošle sedmice odigrao 45 minuta za rezervni tim Rome. U toj utakmici se upisao u strijelce i tako najavio svoj povratak na veliku scenu.

Strootman je prvu tešku povredu ligamenata zadobio u martu 2014. godine, a od tada je pretrpio čak tri operacije kako bi je potpuno zaliječio, a posljednju  je imao u septembru prošle godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kevin Strootman je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Spartu Rotterdam, Utrecht i PSV Eindhoven, odakle je 2013. godine za 17,5 miliona eura prešao u Romu. U dresu rimskog kluba je, najviše zbog povreda, sakupio svega 31 nastup uz pet postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi