Kežman: Pjanić je sjajan igrač

Govorio za italijanske medije

Kežman: Pjanić je sjajan igrač

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Mateja Kežman ima visoko mišljenje o Miralemu Pjaniću. 

Kežman koji je svojevremeno igrao za velikane poput Atletica, Chelseaja i PSG-a danas radi kao agent, a u intervjuu koji je dao za italijanske medije osvrnuo se na fudbalere s naših prostora koji igraju za Juventus. 

"Pjanić je sjajan igrač i igra na visokoj razini već nekoliko godina, kao i Mandžukić. Dopadaju mi se napadači njegovih karakteristika, odnosno radnici koji se konstantno bore na terenu. Čini fantastičan posao za svoj tim. Također, kvalitetan je i Pjaca", izjavio je Kežman. 

Osvrnuo se Kežman i na špekulacije da Juventus želi njegovog igrača Sergeja Milinković-Savića, koji se odlično uklopio u Seriji A. 

"Sergej ima ogroman potencijal i za očekivati je da će privući pažnju velikih klubova. Sa Juventusom nije bilo službenog kontakta, međutim mislim da ovo nije vrijeme da se govori o njegovom eventualnom transeru. On je zadovoljan u Laziju i fokusiran je isključivo na taj tim", riječi su Kežmana. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi