Khedira: Sretan sam zbog prvog hat-tricka

Junak Juventusa nakon meča

Khedira: Sretan sam zbog prvog hat-tricka

Fudbaleri Juventusa slavili su pobjedu večeras na gostovanju kod Udinesea sa 6:2 u okviru 9. kola italijanske Serije A. 

Iako su većim dijelom susreta imali igrača manje, fudbaleri koje s klupe predvodi Masimiliano Allegri odigrali su odličan meč te su ponajviše zahvaljujući sjajnom Samiju Khediri slavili pobjedu. 

Khedira je postigao čak tri gola na ovom meču i bio je to prvi hat-trick u njegovoj karijeri. 

"Sretan sam jer smo pobijedili u jako teškom meču. Bila je ovo veoma važna utakmica nakon mečeva protiv Atalante i Lazija. Bio je ovo prvi hat-trick u mojoj karijeri i jako sam sretan, ali najbitnije je da je ekipa pobijedila", rekao je Khedira pa nastavio:

"Uvijek je teško za Juve kada ne pobjeđuje, a posebno nam je bilo teško nakon crvenog kartona Mandžukića. Nije nam bilo lako, ali danas smo pokazali da smo još uvijek jedan od najboljih timova u Evropi", rekao je Nijemac. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Juventus se nakon ovog kola nalazi na 3. mjestu Serije A sa 22 boda, odnosno samo tri manje od lidera Napolija i jedan manje od Intera. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi