Khedira zna koji fudbaler zaslužuje Zlatnu loptu

Nijemac ima svog favorita

Khedira zna koji fudbaler zaslužuje Zlatnu loptu

Njemački fudbaler Sami Khedira govorio je o kandidatima za Zlatnu loptu te je nabrojao nekoliko fudbalera za koje smatra da će biti u najužoj konkurenciji.

Nijemac smatra da ima mnogo dobrih fudbalera, ali da konačno zaslužuje Zlatnu loptu da osvoji njegov saigrač iz Juventusa Gianluigi Buffon koji brani na sjajnom nivou već 20 godina.

"Mislim da mnogo fudbalera zaslužuje osvojiti Zlatnu loptu, ali također i Buffon. On definitivno zaslužuje ovu nagradu jer igra na najvećem nivou već 20 godina. Također i Ronaldo je sjajan. Znam ga veoma dobro, igrao sam s njim pet godina. Osvojio je prošle sezone Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo", rekao je Khedira i nastavio:

"Postigao je mnogo sjajnih golova i on je zaista fantastičan fudbaler. Također, tu su i Messi te Neymar i još nekoliko veoma dobrih fudbalera".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi