Kicker: Bičakčić i Kolašinac u timu kola Bundeslige
Foto: EPA

Dvojica bh. fudbalera u timu kola

Kicker: Bičakčić i Kolašinac u timu kola Bundeslige

Za vikend je odigrano 25. kolo Bundeslige, koje je bilo sretno za većinu bh. fudbalera koji igraju u Njemačkoj.

Prema izboru uglednog njemačkog Kickera, mjesto u idealnom timu 25. kola zauzela su dvojica bh. reprezentativaca - Ermin Bičakčić i Sead Kolašinac.

Kolašinac je bio strijelac jedinog pogotka u pobjedi Schalkea nad Mainzom (1:0), dok je Bičakčić bio igrač utakmice u kojoj je Hoffenheim savladao Bayer Leverkusen s minimalnih 1:0.

I Bičakčić i Kolašinac su odigrali svih 90 minuta za Hoffenheim i Schalke i dali su veliki doprinos pobjedama svojih ekipa, te zauzeli mjesto u najboljem timu kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, u 25. kolu Bundeslige se u strijelce upisao i Vedad Ibišević, ali njegov gol iz penala u 50. minuti utakmice protiv Kolna nije bio dovoljan da se nađe u timu kola, najviše zbog sjajnog Modestea koji je na toj utakmici postigao hat-trick (4:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi