Kiks Lillea, Monaco siguran, Prciću ni minute

Francuska liga, 10. kolo

Kiks Lillea, Monaco siguran, Prciću ni minute

Danas je odigrano šest utakmica desetog kola francuskog nogometnog prvenstva, a najveće iznenađenje priredili su fudbaleri Guingampa koji su u gostima savladali Lille sa 2:1.

Guingamp je poveo preko Beauvuea u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a drugi pogodak bio je djelo Schwartza u 57. minuti. Prednost gostiju pred kraj drugog poluvremena smanjio je Mavuba i tako postavio konačnih 2:1. 

Gostujuću pobjedu ostvarila je i Bastia, koja je golom Ayitea s minimalnih 1:0 bila bolja od Nicea, dok je Monaco protiv Eviana zahvaljujući golovima Moutinha i Ferreire slavio rezultatom 2:0.

Metz je na domaćem terenu podijelio bodove sa Rennesom za koji nasupa Sanjin Prcić, a naš reprezentativac cijeli susret odgledao je s klupe za rezervne igrače. Do podjele bodova došlo je i u meču između Nantesa i Reimsa koji je okončan rezultatom 1:1, a strijelac za Nantes bio je Audel, dok je za goste pogodio Diego. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue1, 10. kolo:

Lille - Guingamp 1:2 (Mavuba 79. / Beauvue 45., Schwartz 57.)
Nice - Bastia 0:1 (Ayite 51.)
Monaco - Evian 2:0 (Moutinho 2., Ferreira 71.)
Nantes - Reims 1:1 (Audel 13. / Diego 58.)
Metz - Reims 0:0
Lorient - St. Etienne 0:1 (Lemoine 87.)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.