Kiks Rome, gol Džeke i šampanjac u Torinu

Italijanska Serija A, 32. kolo

Kiks Rome, gol Džeke i šampanjac u Torinu

Fudbaleri Rome vjerovatno su ispustili i posljednju priliku da se domognu Scudetta ove sezone jer su danas na domaćem terenu odigrali samo 1:1 protiv neugodne Atalante u okviru 32. kola italijanske Serije A.

Roma je prije ovog meča imala zaostatak od šest bodova u odnosu na Juventus, ali današnjim kiksem protiv Atalante i pobjedom Juventusa protiv Pescare razlika je osam bodova i Roma je u gotovo nemogućoj misiji. 

Atalanta je danas povela u 22. minuti kada je Kurtić zatresao mrežu Szczesnyja nakon asistencije Contija. Roma je odigrala očajno prvo poluvrijeme te gotovo nisu ni pogledali prema golu gostujuće ekipe.

Ipak, Vučica je u nastavku igrala daleko bolje pa su stvorili nekoliko stopostotnih prilika. Prvo su došli do izjednačenja i to u 50. minuti kada je Salah veoma lijepo spustio loptu glavom, a Džeko je pogodio za 1:1. Bio je to 25. gol u Seriji A ove sezone za Džeku. Roma je nakon toga imala nekoliko velikih šansi. Prvo je De Rossi makazicama pogodio stativu, a samo nekoliko minuta kasnije Salah je iz velike šanse pogodio prečku. Do kraja meča i Džeko je imao još jednu dobru priliku, ali je iz teške situacije šutirao pored gola. 

Roma će se nakon ovog kiksa vjerovatno do kraja sezone usredotočiti na čuvanje drugog mjesta jer sada imaju pet bodova više od trećeplasiranog Napolija i utakmciu više.

Od ostalih mečeva današnjeg programa Cagliari je na domaćem terenu pobijedio Chievo sa 4:0, dok je Fiorentina na domaćem terenu poražena od Empolija (1:2).

Potražite više informacija na temu Serie A:



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi