Kim Jong-un navija za klub iz Serije A

Prati dešavanja

Kim Jong-un navija za klub iz Serije A

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un veliki je ljubitelj fudbala, no niko nikad ne bi mogao očekivati da navija za skromni klub sa Sardinije - Cagliari.

Razlog je posve jednostavan. U Cagliariju nastupa sjevernokorejski fudbalski talenat, 18-godišnji napadač Kwang-Song Han koji je u prvom kolu Serije A postao prvi čovjek iz Sjeverne Koreje koji je zabio gol u italijanskom fudbalskom šampionatu.

Vijest da diktator navija za Cagliari pronio je italijanski senator Antonio Razzi nakon posjete ovoj tajanstvenoj i zatvorenoj zemlji.

"Prati li Kim Jong italijanski fudbal? Naravno, on je čak ljubitelj Serije A, baš koliko i NBA lige. Kada bi Juventus igrao na stadionu u Pyong Yangu, koji je jako veliki, on bi bio dupke ispunjen", kazao je Razzi za Gazzetu.

On sada planira posjetiti mladog fudbalera, kako bi mu prenio voždove čestitke.

"Šta ću mu reći? Prenijet ću mu komplimente. On je talenat na nivou evropskih".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odranije je poznato da je Kim Jong-un veliki ljubitelj košarke, a svojevremeno ga je u Sjevernoj Koreji posjetila nekadašnja zvijezda Chicago Bullsa, Dennis Rodman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi