Kimpembe: Osjetio sam ljubav na Parku prinčeva

Mladi štoper PSG-a zaludio fudbalski svijet

Kimpembe: Osjetio sam ljubav na Parku prinčeva

D. Vejo
Teme:

Najbolji napadački trio današnjice zvan MSN sinoć na Parku prinčeva kao da nije ni postajao, a mnogi za to "krive" mladog 21-godišnjeg štopera PSG-a Presnela Kimpembea.

Bio je i više nego dostojna zamjena kapitenu, Thiagu Silvi koji je zbog povrede propustio sinoćnji meč sa Kataloncima. 

Vatreno krštenje i više nego sjajno, debi iz snova, tako se može opisati nastup mladog Kimpembea koji je glavna tema medija nakon prespavanje noći.

Četiri lopte oduzeo je Barcinim mađioničarima, presjekao još dvije, a u svoju statistiku upisao je čak 88% uspješnih dodavanja, dok je susret bez pola muke završio bez dobijenog kartona zbog čega mnogi defanzivci Evrope ne mogu kada u napad krenu Messi, Suarez i Neymar.

Nakon što je sa svojim saigračima uvjerljivo savladao Barcelonu u osmini finala Lige prvaka rezultatom 4:0, te tako na pola otvorio vrata četvrtfinala takmičenja, glavni akter ove priče imao je kratak komentar nakon susreta.

"Dan zaljubljenih na terenu, sa svojim saigračima, navijačima i stručnim štabom. Zaista sam osjetio ljubav na Parku prinčeva", zaključio je mladi i talentovani štoper PSG-a, Presnel Kimpembe. 

Pred njim je velika budućnost, to je sasvim sigurno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi