Kineski Tianjin uzdrmao fudbalski svijet najavom pojačanja
Foto: EPA

Dovode veliko pojačanje?

Kineski Tianjin uzdrmao fudbalski svijet najavom pojačanja

E. Čaušević

Fudbalski svijet iz godine u godinu sve više se mijenja, a uloga novca u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu čini se da sve više počinje vladati.

Kineska Superliga u prethodnim godinama "odvela" je nekoliko vrhunskih igrača koji nisu mogli odbiti bogate ponude vlasnika kineskih klubova. Tianjin Quanjian je jedan od klubova koji dominira u tom polju, a vlasnici ovog kluba uzdrmali su fudbalsku javnost objavom da su dogovorili veliki transfer.

Iz ovog kluba nisu odlučili otkriti o kojem fudbaleru se radi već su samo izjavili da je trenutno jedan od najboljih napadača na svijetu. Naravno, engleski mediji su već počeli špekulisati o kome se radi, a u igri su, navodno, dvojica napadača.

Na listi je Diego Costa koji se već neko vrijeme povezuje sa odlaskom u Kinu i to u pravo u Tianjin. U Engleskoj su gotovo sigurni da će španski reprezentativac svoju karijeru nastaviti u dalekoj Kini i da će postati jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

Također, Mirror navodi da je u igri za odlazak u Kinu i napadač Borussije Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang. No, Gabonac je izjavio u nekoliko navrata da mu je prvenstveno želja da se okuša u jednom od najvećih svjetskih klubova. Ipak, ne bi trebalo biti iznenađenje ukoliko Aubameyang nastavi karijeru u Kini, jer "novac vrti tamo gdje burgija ne može".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi