Kinezi 'izazvali' Teveza: Pokaži nam šta znaš
Foto: EPA

Argentinac će morati 'zaraditi' mjesto u ekipi

Kinezi 'izazvali' Teveza: Pokaži nam šta znaš

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Juventusa Carlos Tevez se još uvijek nije adaptirao na prilike u kineskoj Super ligi. 

Pojavile su se špekulacije da je Tevez zbog slabih igara, odstranjen iz prve ekipe Shanghai Shenhua, te da je odbio trenirati s rezervnim timom, a Argentinac je javno kritikovao kinesku ligu i tamošnje igrače.

Ipak, iz njegovog kluba, Shanghai Shenhua su se odlučili oglasiti i demantovati te informacije, ali i uputiti svojevrstan izazov Argentincu da konačno pokaže šta zna i koliko vrijedi.

Tevez je u Shanghai stigao prošlog decembra iz Boce Juniors, a bogati vlasnici kluba su mu obezbijedili unosan ugovor. Ipak, 33-godišnji Argentinac nije impresionirao u kineskoj Super ligi, te je u 13 mečeva postigao tek tri gola. 

Iskusni Argentinac je zbog slabe forme izostavljen iz ekipe u protekla dva ligaška meča, a mediji su špekulisali da je on odbio trenirati s rezervnim timom, ipak, glasnogovornik Shanghai Shenhua, Yae Ma, je demantovao takve navode.

"Tevezu nikada nije rečeno da nema mjesta u prvoj ekipi, a tvrdnja da je odbio trenirati s rezervama nije istinita. Upravo suprotno, glavni trener je pokazao da mu je stalo do Teveza i njihova komunikacija je odlična", izjavio je Ma.

Yae Ma je istakao i da ne pokušava opravdati Teveza, te ga je pozvao da kroz dobar rad na treninzima "zaradi" povratak u prvi tim.

"Ne želim pronalaziti opravdanja za njega, ali želimo razjasniti da on nije napustio klub, kao što neki strani mediji tvrde...On mora shvatiti da ga nećemo uvrstiti u prvi tim samo na osnovu reputacije. Imamo pet spremnih stranih igrača, ako želi biti jedan od trojice koji imaju pravo nastupa, mora pokazati koliko vrijedi i šta zna", dodao je na kraju glasnogovornih Shanghai Shenhua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi