Kinezi ne prestaju sa kupovinom

Sljedeći na listi želja Arbeola

Kinezi ne prestaju sa kupovinom

D. Vejo

Kinezi tokom zimskog prelaznog roka i šakom i kapom dijele novac. Noviteti u njihovim klubovima biće brojna poznata imena iz svijeta fudbala. Ova zemlja iz istočne Azije stavlja na tacnu ponude kakve mnogi ne mogu da odole.

Prvo su „napali“ ostrvo. Na daleki Istok otišao je Nikica Jelavić, mada se mnogo pričalo i o odlasku Wayne Rooneya.

Zatim, ponudu su dobili i u Atletico Madridu. Za oko im je zapao, Fernando Torres, kojeg po svu cijenu žele gledati u svojoj zemlji. Prethodno su iz ovog kluba već kupili Jacksona Martineza.

Od Španije nisu odustali. Još jedan igrač bi mogao napustiti Primeru. Riječ je o Alvaru Arbeoli, beku Real Madrida koji je već na zalasku karijere, te su iz tog razloga njegovu poziciju u timu zauzeli konkurenti Danilo i Dani Carvajal.

Za usluge ovog 33-godišnjeg beka, zainteresovan je kineski Shanghai Shenhua, koji je iznio ponudu, tačnije ugovor od 8 miliona eura godišnje.

Ostaje da se vidi šta će reći fudbaler Real Madrida i da li će pristati na put u Kinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi