Kinezi nudili mizernu cifru za Giovinca
Foto: EPA

Agent potvrdio

Kinezi nudili mizernu cifru za Giovinca

M. Šljivak

Sebastian Giovinco odbio je bogatu ponudu iz Kine.

Najbolji igrač američko-kanadske MLS lige imao je na stolu nekoliko bogatih ponuda iz Kine. Ipak, odlučio je da ih odbije i da karijeru i dalje nastavi u redovima ekipe Toronta.

Njegova agent Andrea D'Amico otkrio je razloge zbog čega je njegov klijent odlučio da kaže "ne" ponudi iz Kine, jer su nudili malo novca.

"Za sada Sebastian ne želi otići tamo. Iako je ponuda bila dosta dobra, to je za njega mala cifra, kao i za ekipu Toronta. Međutim, nikad se ne zna. Uvijek se stvari neočekivano mogu promijeniti", rekao je agent, te je otkrio da je ponuda iz Kine bilo zaista dosta.

"Ponude su stigle iz Pekinga, ali i od ostalih timova širom Kine. Odbijali smo jedan klub nekoliko puta. Stalno su ponovo pokušavali, ali smo im rekli ne", istakao je D'Amico.

Ovaj omaleni fudbaler je od 2015. godine član kanadskog Toronta, koji se takmiči u američkoj MLS ligi, a odličnim igrama u dresu ovog tima ponovo je privukao je veliki interes.

Ranije je 30-godišnji Giovinco igrao za Juventus iz Torina, a također je još nastupao za Empoli i Parmu.

U dresu Toronta je prošle sezone blistao. Bio je potpuno nezaustavljiv, pa je u 34 odigrana meča postigao čak 21 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije