Kinezi sada 'napadaju' Manchester United?

Nekoliko igrača Uniteda na meti kineskih klubova

Kinezi sada 'napadaju' Manchester United?

E. Čaušević

Vlasnici kineskih klubova u posljednjih nekoliko mjeseci su hit u evropskom fudbalu.

Nakon što je nekoliko odličnih fudbalera odlučilo svoju karijeru nastaviti u Kini vlasnici kineskih klubova nemaju namjeru da se tu zaustave. Svakodnevno se pojavi neka nova ponuda, a poznato je da Kinezi nemaju namjeru da štede novac.

Prema pisanju engleskih medija jedan od kineskih klubova jučer je kontaktirao čelnike Manchester Uniteda jer žele u svoj tim dovesti Marouanea Fellainija. 

Fellaini je u januarskom prelaznom roku bio na meti nekoliko italijanskih klubova, ali United nije bio zadovoljan novcem koji je ponuđen za Belgijanca. Ipak, čini se kako se napokon pojavio klub koji bi mogao ispuniti želje Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, čelnici kineskog kluba spremni su za Fellainija platiti oko 27 miliona funti, a špekuliše se da bi putem Kine moglo još nekoliko igrača s Old Trafforda koji nemaju puno prilike za igru u ekipi Crvenih đavola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi