Kinezi se smilovali, Paulinho u Barceloni?
Foto: EPA

Puštaju ga za 40 miliona eura

Kinezi se smilovali, Paulinho u Barceloni?

M. Šljivak

Brazilski veznjak Paulinho karijeru bi ipak mogao nastaviti u Barceloni.

Iako su Kataloncima čak prijetili i tužbom zbog uznemiravanja igrača, kineski Guangzhou Evergrande je ipak spreman pustiti Brazilca na Nou Camp.

Ipak, svaki fudbaler ima svoju cijenu, pa tako i Paulinho. Ponuda Barce za 29-godišnjeg fudbalera od 25 miliona eura je odbijena, a kineski klub je spreman pristati na prodaju, ako katalonski velikan ponudi 40 miliona eura.

Sada je na potezu rukovodstvo Barcelone. Paulinho je velika želja viceprvaka Španije, a 15 miliona eura za njih je izuzetno mala cifra.

Paulinho je tokom karijere igrao za brazilske timove Bragantino i Corinthians, a 2013. godine je prešao u redove Tottenhama, gdje se nije naročito pokazao.

Interesantno, na samom početku karijere, kao 18-godišnjak je stigao u Evropu, gdje je nastupao za litvanski Vilnius i poljski LKS Lodz.

Povratak u Brazil mu je bio pravi potez, pa je Paulinho postao jedna od zvijezdi reprezentacije ove zemlje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Član kineskog Guangzhoua je postao 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi