Kinezi se žalili FIFA-i: Šta da radimo sa Oscarom?

Brazilac napravio pravi haos

Kinezi se žalili FIFA-i: Šta da radimo sa Oscarom?

Teme:

Nekadašnji vezni fudbaler Chelseaja, Oscar, napravio je pravu pometnju u Kini ovih dana.

Oscar je prije nekoliko dana 'podivljao' na meču svog Shanghai SIPG-a i Guangzhou R&F-a pa je loptom napucao nekoliko fudbalera protivničkog tima zbog čega je uslijedio opšti haos na terenu. 

Naravno, brazilski fudbaler neće proći nekažnjeno nakon ovog veoma nepromišljenog poteza, a Kineski fudbalski savez ne može da odluči šta da uradi s njim.

Povodom ovog slučaja Kinezi su pisali FIFA-i te su tražili savjet kako da kazne brazilskog veznjaka. Oscar za sada nije saslušavan u Kineskom fudbalskom savezu povodom ovog slučaja, a nije poznato kakva bi ga kazna mogla zadesiti. 

Podsjetimo, on je tokom januara mjesesa prešao u kinesku Super ligu za čak 60 miliona eura, a ove sezone je odigrao 13 mečeva u tamošnjem prvenstvu te je postigao jedan pogodak uz devet asistencija.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi