Kinezi su među nama: Evropski igrači znaju gdje treba da idu

Bojinov ide u Kinu?

Kinezi su među nama: Evropski igrači znaju gdje treba da idu

E. Škorić

Sve veći broj igrača iz Evrope odlazi u Kinu, ali tu nema ništa čudno - šalju ponude koje se ne mogu odbiti.

Svjedoci smo posljednjih dana kako su mnoge ponude pristizale od strane kineskih klubova na adrese mnogih evropskih velikana. 

Nogomet u Kini sve je popularniji, a novca također ne nedostaje. Tako su Freddy Guarin, John Terry i mnogi drugi dobili unosne ugovore i od ljeta ćemo ih vjerovatno pratiti u Kini.

Čak je i Bugarin iz Partizana, Valeri Bojinov, dobio ponudu iz Pekinga. Još jedna ponuda na koju se ne može zažmiriti, pa će on najvjerovatnije put daleke zemlje.

U Kini ima još do kraja prelaznog roka, prave stvari tek nas očekuju. Za nekoliko godina, uvjereni smo, kineska liga bit će poput Premiershipa, prepuna poznatih imena. Sponzori, novac, kvalitetni igrači, puni stadioni... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi