Kinezi zasjenili zvijezde pristigle iz Evrope

Kineska Super liga, 2. kolo

Kinezi zasjenili zvijezde pristigle iz Evrope

Danas su odigrane tri utakmice 2. kola kineske Super lige, koja u posljednje vrijeme privlači sve veću pažnju.

Glavne zvijezde kineskih klubova, mahom pristigle na zimu, danas su nam ostale dužne. Na sceni su bili Demba Ba, Fredy Guarin, Asamoah Gyan, Obafemi Martins, Ramires, Alex Teixeira, Jo, Sammir i brojni drugi, ali se niti jedan od njih nije upisivao u strijelce.

U gradskom derbiju, Shanghai SIPG i Shangai Shenhua su remizirali odigravši 1:1. Goste je u vodstvo doveo Moreno u 7. minuti, da bi konačan rezultat u 43. postavio Cai Huikang. Zanimljivo, prvo ime gostiju Demba Ba je u 15. minuti promašio jedanaesterac.

Jiangsu je na svom terenu bio bolji od Yanbiana rezultatom 2:1, a pogotke su postizali Zhang Xiobin i Li Ang za domaće, a Yoon za goste. Na ovoj utakmici su kineski fudbaleri u potpunosti zasjenili Teixeiru, Ramiresa, Sammira i Joa, koji nastupaju za Juangsu.

U utakmici sa najviše pogodaka, Shandong Luneng je rezultatom 3:2 savladao Liaoning na svom terenu. Gosti su u 19. minuti poveli preko Chamange, da bi pet minuta kasnije dobro poznati Diego Tardelli poravnao na 1:1. Wang Yongpo je već u 26. minuti donio potpuni preokret Shandongu, da bi početkom drugog poluvremena Yang Xu postigao treći gol za svoj tim. Konačnih 3:2 postavio je u sudijskoj nadoknadi Traore.

Kina, Super liga, 2. kolo:

Jiangsu Suning - Yanbian 2:1
Shandong Luneng - Liaoning 3:2
Shanghai SIPG - Shanghai Shenhua 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi