Kiša golova u meču Engleske i Češke

Engleska slavila s 5:3

Kiša golova u meču Engleske i Češke

M. Šljivak

Kadetska selekcija Engleske pobijedila je danas u Etno selu Stanišići Češku Republiku s 5:3 u susretu 1. kola elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč u okolini Bijeljine donio je čak osam pogodaka. Englezi su ušli žestoko u meč i nakon 15 minute igre golovima Brewstera, Fodena i Whitea, imali su prednost od 3:0.

U samom finišu prvog dijela Majka donosi Češkoj nadu za dobar rezultat i na odmor se odlazi rezultatom 3:1 u korist Engleske.

Nastavak donosi još četiri gola. Englezi u 46. minuti novim pogotkom Brewstera dolaze do 4:1, da bi samo minut kasnije Majka drugim golom smanjio na 4:2.

Novi gol u mreži Češke viđen je u 66. minuti, a drugi gol danas postiže i Foden za uvjerljivih 5:2.

Konačnih 5:3 postavio je Hezocucky u 76. minuti.

Drugi meč ove grupe igraju Bosna i Hercegovina i Slovenija.

Elitni krug kvalifikacija:

Engleska - Češka 5:3

Engleska: McGill, McEachran, Guehi, Panzo, Foden, Brewster, Hudson-Odoi, Sancho, Gibbs-White, Sessegnon, Wilson

Češka: Pechaček, Sima, Alexandr, Fisl, Pichal, Kušej, Majka, Machaček, Horak, Heidenreich, Ostrak, Plecity.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi