Kladioničarski kutak: Parovi za ponedjeljak

Kladioničarski kutak: Parovi za ponedjeljak

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo dva dnevna savjeta za ponedjeljak, 2 maj 2016. godine. 

21:15   KR Reykjavik - Vikingur Reykjavik Tip 1, over 2,5

U prvom kolu jedne od najzanimljivijih evropskih liga, islandskoj, sastaju se dva stara znanca. Domaći su tim sa većim autoritetom na sjevernom evropskom ostrvu, ali početak sezone uvijek nudi i nepredviđene događaje. Island će ove godine po prvi put igrati i na jednom velikom evropskom takmičenju kao država, pa će i nivo fudbala u državnom prvenstvu dobiti novu dimenziju.

Naša preporuka je tip 1 i više od 2,5 golova. Svakako islandski fudbal je jedan od posljednjih bastiona igre sa mnogo golova, pa se nadamo da će tako ostati i ove sezone.

20:30   Zilina - Slovan Bratislava tip X, under 2,5

Svakako je ovo najveći derbi slovačkog fudbala u posljednjih dvadesetak godina. Obje ekipe su imale i neke uspješne evropske role, ali fudbal u slovačkoj se kreće silaznom putanjom, pa se i ovakve utakmice ne očekuju sa onim nabojem kao ranije. Slovan je prilično siguran na drugom mjestu, a titula je u domenu teorije. Zilina može do Evrope, ali ova pobjeda će biti ključ za tu bravu.

Naša preporuka će biti tip X i manje od 2,5 golova. Najbliže smo nerješenom ishodu, a on bi vrlo lako mogao da bude, recimo 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi