Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj rubrici posvećenoj kladionici vam i danas donosimo tri savjeta za srijedu, 9. februar. 

EGYPT: Premier League 

18:00   Al Ahly - Zamalek  - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Al Ahly 15 11 2 2 26:10 35
2. Zamalek 15 9 4 2 24:10 31

Kada se sastanu dva najveća egipatska kluba i još kada se uz to nalaze i na prva dva mjesta na tabeli, onda se to zove vječiti derbi.

Poznato je i to da su u ranijim sezonama ove utakmice sudile najbolje svjetske sudije jer je pritisak na domaćim sudijama bio prevelik. Zamalek je napravio kiks u prošlom kolu i poražen je, pa je razlika trenutno četiri boda.

Naša preporuka je tip X i manje od 2.5 golova. Jedan gol bi mogao odlučiti pobjednika.

ENGLAND: Championship 

20:45   Milton Keynes Dons - Middlesbrough - tip 2, over 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Middlesbrough 28 17 5 6 38:15 56
21. Milton Keynes Dons  29 7 6 16 23:41 27

Ova dva protivnika osim početnog slova imena i lige u kojoj se nalaze, malo toga imaju zajedničkog. 

Gosti se bore za titulu ili barem direktan prolaz u Premier League, a domaćin se bori za opstanak. Ova zaostala utakmica bi mogla razrješiti neke enigme pred sam finiš sezone.

Preporuka je tip 2 i više od 2,5 golova. Iako statistika u posljednjim kolima govori da se očekuje manje golova, vrijeme je da se i to promjeni. Middlesbrough je mnogo kvalitetniji, pa očekujemo pobjedu i preuzimanje čelne pozicije na tabeli.

GERMANY: DFB Pokal 

20:30  VfB Stuttgart - Dortmund 

Klasični njemački derbi, dva stara rivala, ovoga puta u Kupu Njemačke.

Dortmund je mnogo kvalitetnija ekipa, ali je domaćin u posljednjih nekoliko kola popravio veoma loš utisak iz prvopg dijela prvenstva. 

Kup je svakako nepredvidljivo takmičenje i često se desi da u finale uđu niželigaši ili timovi koji su na dnu tabele. Možda bi to upravo moglo da se desi i u ovom slučaju. Naša preporuka je tip X i više od 2,5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi