Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Šansa za dobitak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima i danas donosimo tri prijedloga za klađenje.

WORLD: Friendly International

20:45   Ireland - Netherlands tip 2, under 2,5

Prijateljske međunarodne utakmice nude uvijek mnogo eksperimetisanja i raznih selektorskih zamisli. Pogotovo na evropskom tlu, ovakve utakmice nerijetko znaju da budu i dosadne ukoliko se ne radi o nekom davnom rivalitetu dvaju zemalja. U ovom susretu imamo duel dvije države od koji će jedna biti na velikom takmičenju,a druga nakon mnogo godina neće.

Preporuka je tip 2 i manje od 2,5 golova. Opuštena Holandija može da igra onako kako su možda željeli i u kvalifikacijama, ali bez rezulatatskog pritiska. Vrlo su rijetke utakmice na kojima pada mnogo golova pogotovo na tlu Irske.

WORLD: Friendly International

20:45   England - Australia tip X, under 2,5

Samo na prvi pogled ova utakmica ima jednog velikog favorita, a to je domaćin. Ovdje se radi o dugogodišnjem rivalitetu, gdje je mali David silno želio da pobjedi velikog Golijata. Nakon mnogihgodina, Australija je postala stalan učesnik Svjetskih Prvenstava, pa samim tim i ravnopravan rival starijem bratu.

Očekujemo tvrdu utakmicu, iako su Englezi na krilima pobjede u Njemačkoj. Možemo očekivati duel dvije slične škole fudbala. Ali možda bi najrealniji rezulatat bio 1:1. Postoji mogućnost i da Englezi prorade, ali tada bi već mogli da govorimo o novoj eri engleskog fudbala.

WORLD: Friendly International

19:00   Nigeria - Mali tip X, under 2,5

Da ne budemo samo na evropskom kontitnentu, nudimo vam i utakmicu iz srca Afrike. U ovom duelu igraju dvije nezaobilazne reprezentacije u završnicama Kupa Nacija. Nigerija žudi za povratkom starog sjaja iz vremena Kanua, Amokačija, Jekinija... A Mali sa svojom evropskom legijom, od kojih većina igra u Francuskoj, želi da pokaže svoju snagu.

Utakmice afričkih reprezentacija ne obiluju golovima, pa ćemo i ovdje prognozirati manje od 2,5 golova, a tip neka bude X, jer se rijetko ko vraća iz Nigerije sa punim plijenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi