Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Prognoze za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima i danas donosimo tri dnevna prijedloga. 

EUROPE: Champions League - Play Offs 

20:45   Real Madrid - Manchester City - tip X, under 2,5

Revanš meč polufinala Lige prvaka je odlučujuća bitka za ova dva tima. Real je još uvijek u igri u domaćem prvenstvu, a Mancheter City se bori sa Arsenalom za direktan plasman u ovo takmičenje i iduće sezone.

Prvi meč je pokazao kako važnost meča može da učini utakmicu negledljivom, ali to je cijena koja se plaća kada su ulozi veliki. S toga je cijeli svijet oduševio uspjeh Leicester Cityja u engleskoj Premier ligi.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Svakako da domaće najviše muči pitanje nastupa Ronalda, i iako će vjerovatno igrati, da li će biti dovoljno oporavljen. Za Građane ne treba trošiti riječi. Imaju sve što im treba za veliku titulu i kada se zna da je kraj jedne ere na pragu i nema pritiska iz prošlih sezona, možda je to upravo pravo vrijeme za uspjeh. 

BOSNIA AND HERZEGOVINA: Premier League 

17:00   Drina Zvornik - Olimpic Sarajevo - tip 2, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
12. Olimpic 27 8 6 13 29:32 30
14. Drina 27 7 1 19 22:56 22


Ekipa koja je pomrsila račune mnogima u proljetnjem djelu prvenstva je svakako Drina iz Zvornika. Iako imaju 19 poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva, neke pobjede koje su zabilježili ostavile su nadu u ligu.

Naime, navikli smo da ekipa koja je otpisana, samo formalno izlazi na teren i rezultat je predvidiv, ali Drina je pobijedila Radnik iz Bijeljine, Slobodu u Tuzli, a uzela je i bodove ekipi Slavije kojoj su bili neophodni za opstanak.

Naša preporuka će biti 2  i manje od 2,5 golova. Ekipa Olimpica je svakako kvalitetnija, ali to ne znači da će lako doći do bodova u Zvorniku. Imperativ pobjede i nada za opstanak bi trebali biti dovoljna motivacija Vukovima.

NORWAY: NM Cup 

18:00   Sandefjord - Lillestrom - tip 1, over 2,5

Norveški kup nudi mnogo mečeva, a za vas smo odabrali jedan od najvećih derbija ove runde a to je meč između Snadefjorda i Lillestroma.

Iako ih dijeli jedan rang takmičenja, ova dva tima su odigrala mnogo mečeva u posljednjih par godina i prilično se dobro poznaju. Domaćima bi ova sezona mogla poslužiti za povratak u viši rang, a svakako bi pobjeda u kupu nad prvoligašem pokazala da su spremni za takav poduhvat.

Preporuka je tip 1, i više od 2,5 golova. Ovogodišnji norveški fudbal je prilično škrt po pitanju golova, za razliku od ranijih sezona, ali ovdje očekujemo da se igra malo otvorenije. Domaćima smo dali prednost iz samo jednog razloga, a to je veći motiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi