Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Prognoze za četvrtak

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima i danas donosimo tri dnevna prijedloga. 

SWEDEN: Superettan 
17:30   Orgryte - Varbergs - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
7. Orgryte 5 2 2 1 5:3 8
8. Varbergs 5 2 2 1 7:6 8


Sastaju se dva susjeda na tabeli koja dijele tabelu na dva dijela. Oba tima imaju potpuno isti broj pobjeda i poraza, i jedino što ih dijeli je gol-razlika.

Domaći su nešto "škrtiji" na golovima, ali imaju za jedan gol bolju gol-razliku. Početak je sezone, ali sada je pravo vrijeme da se uđe u formu i pokaže ono što se zna.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Broj golova smo preporučili u skladu sa statistikom, mada će uskoro i ona morati da se pokrene u suprotnom smjeru.

EUROPE: Europa League - Play Offs 

21:05   Liverpool - Villarreal - tip X, under 2,5

Gol postignut u posljednjim minutama prvog meča u Španiji je velika prednost u ovakvom duelu. 

Liverpool će imati puno muke da savlada goste, a da pri tome ne primi gol. Pobjeda od dva gola razlike će biti veliki zadatak, a teško je očekivati da će domaći sačuvati mrežu.

Naša preporuka će biti tip X i manje od 2,5 golova. Očekujemo tvrdu utakmicu, mada bi rani gol gostiju mogao da otvori pravu goleadu u nastojanju domaćih da stignu rezultat.

EUROPE: Europa League - Play Offs 

21:05   Sevilla - Shakhtar Donetsk - tip X, over 2,5

Svakako da Sevillau svi vide u finalu, ali igrači Shakhtara sigurno ne misle tako. Ovo je takmičenje na koje se Sevilla pretplatila posljednjih sezona, ali i to se može promjeniti. 

Možda su gosti olako otpisani nakon 2:2 u prvom meču, a jedan rani gol gostiju bi mogao odvesti utakmicu u zanimljivom smjeru.

Sugestija je da igrate tip X i više od 2,5 golova. Možda da gledamo reprizu prvog susreta, pa produžetke i možda penale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije