Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Parovi za četvrtak

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U našoj standardnoj rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za 26. maj 2016. godine.

TURKEY: Turkish Cup - Play Offs

20:15   Galatasaray - Fenerbahce - tip X, over 2.5

Za ovakav derbi nije potrebno trošiti riječi. Najveći derbi turskog fudbala, a još na kraju sezone u kojoj su oba kluba prilično razočarala svoje simpatizere. U ovoj utakmici traže ono malo uspjeha kojim bi mogli ublažiti žeđ za trofejima.

Preporuka je tip X i više od 2,5 golova. Ova kombinacija tipova se najrjeđe ostvaruje, ali nije toliko rijetka u duelima jakih timova. Ono što bi utakmicu moglo odvesti u preporučeni scenario je svakako rani gol jednog od timova.

GREECE: Super League - Play Offs

19:30   AEK - Panathinaikos - tip 2, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Panathinaikos 3 1 2 0 5:2 7
3. AEK 3 1 0 2 2:5 5


Da nastavimo u istom stilu, ostajemo na Balkanskom poluostrvu i selimo u drugi veliki mediteranski grad i tamošnji derbi. Meč između AEK-a i Panathinakosa bi mogao odrediti pobjednika play-off faze takmičenja.

Iako su oba tima zabilježila tek po jednu pobjedu u tri meča doigravanja, teško da će u ovom duelu biti mjesta za kalkulacije jer bi PAOK mogao odnijeti cijeli plijen.

Sugestija je tip 2 i manje od 2,5 golova. PAO je ipak dao šest golova u tri meča u odnosu samo dva AEK-ova. Grčki fudbal nikada nije bio pretjerano napadački, pa stoga i ova prognoza.

DENMARK: Superliga

20:00   Aalborg - Midtjylland - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
3. Midtjylland 31 16 7 8 53:32 55
5. Aalborg 31 15 4 12 54:41 49


Jedini susret u ovom kolu danske Superlige koji će imati koliko-toliko rezultatski naboj, jer su ostale utakmice revijalnog karaktera.

Domaći imaju seriju od tri vezana poraza, pa će teško uspjeti da se vade protiv tima koji ima isto toliko vezanih pobjeda. Ipak, fudbal je baš zbog toga interesantan jer ne pobjeđuje uvijek najbolji.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Iako domaći imaju samo četri remija u sezoni, možda bi mogli da popune i tu kolonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti