Kladionice opustošene, Skenderbeu namještao u Ligi prvaka?

Albanci u centru skandala

Kladionice opustošene, Skenderbeu namještao u Ligi prvaka?

Albanski prvak Skenderbeu je ove sezone napravio historijski rezultat i plasirao se u grupnu fazu Evropske lige.

Do nje je Skenderbeu stigao preko kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje je eliminisan u play-offu od zagrebačkog Dinama.

Ipak, mrlju na veliki uspjeh Albanaca bacila je sumnja o namještanju utakmica. UEFA je pokrenula istragu protiv Skenderbeua, a 'pod lupom' su utakmice protiv Crusadersa i Dinama.

Neuobičajene oklade su zabilježene tokom oba revanša, kada su se u finišu utakmica kladioničari kladili protiv albanskog kluba. 

Pri rezultatu 3:1 za Dinamo, koji je imao igrača manje, primljen je veliki broj oklada na pogodak domaćeg tima u sudijskoj nadoknadi. Zarada kladioničara je procijenjena na pet do deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Optužbe na račun Albanaca stigle su od španskog sportskog lista El Pais, a tekst su prenijele i uglednje njemačke novine Süddeutschezeitung.

UEFA nije željela detaljnije komentarisati cijeli slučaj, a očekuje se i njihova brza reakcija. Za kraj je bitno istaći da se Skenderbeuovi protivnici Crusaders i Dinamo ne dovode ni u kakvu vezu sa mutnim radnjama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.