Klasniću po treći put transplantiran bubreg

Nije poznato ko je donor

Klasniću po treći put transplantiran bubreg

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić dobio je novi bubreg. 

Klasnić (37) je prije deset godina saznao za disfunkciju bubrega i od tada traje njegova životna bitka. Nakon što su mu otkazali bubrezi koje su mu u prošlosti donirali majka i otac, ovaj bivši napadač Werdera, Boltona, Mainza, Nantesa i St. Paulija je morao ponovo pod nož.

Do nove i ujedno treće transplantacije došlo je sinoć u zagrebačkoj bolnici Merkur, gdje je Klasnić dobio novi bubreg. Nije poznato ko je donor, ali nakon dvije transplantacije od članova porodice stvorena su antitijela protiv doniranih bubrega, tako da mu ovog puta donirani bubreg nije smio biti od nekoga iz porodice.

Kako prenose hrvatski mediji, Klasnića je operisao abdominalni hirurg Stipislav Jadrijević. 

Problemi sa bubrezima Klasniću su nastali zbog grubih grešaka ljekara njegovog bivšeg kluba Werdera. Sud je još ranije utvrdio da ljekari prilikom redovnih kontrola fudbalera Werdera nisu prepoznali nalaze koji su upućivali na nepravilnosti u funkcionianju bubrega prije nego što je to otkriveno prilikom operacije slijepog crijeva 2005. godine.

Vjerujemo da je ovo treća sreća za Klasnića...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi