Klinsmann: Njemačka je prvi favorit Mundijala

Klinsmann: Njemačka je prvi favorit Mundijala

Selektor fudbalske reprezentacije SAD-a Jurgen Klinsmann smatra da je reprezentacija Njemačke prvi favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Moja generacija je osvojila titulu na šampionatu svijeta u Italiji 1990. godine. Ubijeđen sam da će ova generacija biti sljedeća koja će se proslaviti", rekao je Klinsmann za njemački Bild.

SAD će na SP igrati u grupi zajedno sa Njemačkom, a Klinsmann je istakao da će on i njegov savjetnik Berti Vogts tražiti pobjedu u duelu protiv svoje rodne zemlje.

"Mislimo da će se Njemačka do susreta sa SAD, posljednjeg u grupi, već kvalifikovati u drugu fazu takmičenja", zaključio je Klinsmann. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.