Köln se vratio u Bundesligu, Zahirović na klupi

2. Bundeslige, 31. kolo

Köln se vratio u Bundesligu, Zahirović na klupi

Fudbaleri Kolna u posljednjem susretu 31. kola 2. Bundeslige na svom su terenu sa 3:1 porazili ekipu Bochuma i tako i teoretski osigurali povratak u Bundesligu nakon dvije godine odsustva iz društva najboljih njemačkih klubova.

Ipak, na poluvrijeme domaći su otišli sa golom zaostatka, obzirom da je Lantza u 42. minuti utakmice pogodio za vodstvo gostiju u čijem početnom sastavu nije bilo Adnana Zahirovića koji je ostao na klupi za rezervne igrače.

U nastavku su popularni Jarčevi pokazali zašto su najbolja ekipa popularne Cvajte. Već nakon pet minuta igre Risse, koji je u igru ušao u 46. minuti, svojim golom je rezultat poravnao na 1:1. Samo sedam minuta kasnije Helmes je propustio realizirati penal, ali je "odbijanac" nakon odbrane golmana gostiju pospremio u gol Bochuma za vodstvo od 2:1.

Pobjedu domaće sastava za veliku pobjedu i još veće slavlje svojim golom u 81. minuti utakmice ovjerio je Ujah, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na stadionu Kölna nastala je prava ludnica.

2. Bundesliga, 31. kolo:
Köln - Bochum (Risse 50, Helmes 63, Ujah 81/ Lantza 42)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.